5 Avantaje ale utilizarii unui ssd in loc de hard disk

cinci avantaje ssd

Un SSD va aduce cu siguranta beneficii atat unui laptop vechi, cat si unuia nou. Un laptop vechi se va misca considerabil mai bine, poate chiar mai bine decat unul nou pe care ti l-ai putea permite.
O unitate SSD aduce numeroase avantaje laptopului tau spre deosebire de un hard disk.
1.Durabilitate.

Fiind alcatuita doar dintr-o placa pe care sunt inserate module de memorie, neavand parti mecanice incorporate duce la lipsa partilor mobile si astfel durata de viata a unitatilor SSD este mult mai mare decat cea a HDD-urilor.
In plus, SSD-urile prezinta o rezistentaa la socuri sau cazaturi mult mai mare fata de HDD-uri, ajungand la incredibila valoare de 1500 G. Partile mecanice ale HDD-urilor le fac mult mai firave cand e vorba de socuri sau cazaturi.
2.Performanta.

SSD-urile pot atinge viteze de acces de pana la 100 de ori mai mari decat cele ale HDD-urilor normale, iar vitezele de transfer sunt de cel putin 10-15 ori mai mari decat a HDD-urilor actuale ce se gasesc in laptopuri .Fata de SSD-uri care pot accesa toate celulele de memorie in acelasi timp, HDD-urile pot accesa o singura informatie intr-un anumit moment.
3.Consum de energie.

SSD-urile consuma 2W in loc de 6W cat consuma un HDD, cee ace inseamna un consum de 3 ori mai mic.
Acest consum de curent duce inevitabil la o autonomie mai buna pentru laptop.
4.Greutate.

Prin lipsa partilor mecanice, SSD-urile functioneaza lejer, fara zgomot si ajung sa cantareasca undeva la 75-80 de grame, in comparative cu HDD-urile care pot ajunge si pana la 700-750 de grame
5.Temperatura.

Un SSD se incalzeste cu mult mai putin fata de un HDD normal, datorita consumului redus de energie si lipsei partilor mecanice, care prin frecare genereaza caldura.Asadar, un laptop pe care este instalat un SSD se va incalzi mult mai putin decat un laptop cu HDD.

Posted on: ianuarie 9, 2018, by : admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *