Ce putem face pentru a beneficia de laptop pentru mai multi ani?

In prezent, laptopurile sunt mult mai ieftine fata de acum 5-10 ani iar oferta este foarte diversificata. Cu toate ca laptopurile au ajuns sa aiba preturi accesibile pentru aproape oricine, este recomandat sa incercam sa protejam laptopul pentru ca acesta sa functioneze mai mult timp. Pentru a proteja laptopul si a ii prelungi durata de viata, puteti face urmatoarele.

Evitati supraîncalzirea.
Pe perioada verii, temperaturile foarte ridicate reprezinta un dusman destul de periculos pentru laptopul tau.
Sistemul care se ocupa cu racirea calculatorului luptadin greu cu canicula si, daca acesta face parte dintr-o generatie mai veche, sistemul poate sa nu mai faca fata.
O astfel de situatie poate fi fatala pentru laptop de aceea este bine sa evitati temperaturile foarte ridicate.
Este recomandat ca laptopul sa fie tinut in incapere, in locurile mai ferite de razele solare.  Un aparat de aer conditionat sau ventilator va usura munca sistemelor de racire.
Daca laptopul se incinge foarte tare in timpul jocurilor, faceti pauze mai dese pentru a permite laptopului sa se raceasca. Utilizarea in aceste conditii, poate deteriora diferite componente interne.

Evita si frigul.
Nu doar temperaturile ridicate pot afecta buna functionare a laptopului tau. Frigul este si el un inamic al laptopurilor.
Este recomandat ca la temperaturi sub 0 grade, laptopul sa fie transportat în genti termoizolante ce îi vor mentine o temperaturaconstantasi îi vor oferi protectie împotriva umezelii. Daca laptopul a stat in frig pentru mai multe ore, nu il aprindeti imediat, ci mutati-l intrpo incapere mai calda si asteptati cateva ore.

Curatarea periodica.
Praful,scamele, impuritatile sau chiar parul de la animalele de companie pot patrunde peste tot, putand ajunge pana si pe circuitele sau ventilatoarele din interiorul laptopului.
Stratul de praf se mareste treptat, impiedicand astfel tot mai mult racirea, afectand functionarea optima a laptopului. Este recomandata folosirea spray-urilor cu aer comprimat, speciale pentru îndepartarea prafului vizibil de pe fantele de aerisire. O curatare completa si ca la carte, presupune desfacerea laptopului pentru curatarea interna cat si inlocuirea pastei termice de la gpu si procesor. Daca va intrebati cat costa curatarea laptopului de praf, aflati ca aceasta operatiune nu ar trebui sa coste mai mult de 100 de lei, indiferent de service-ul la care apelati.

Foloseste încarcatorul potrivit.
Un lucru foarte important de retinut este faptul ca fiecare laptop vine din fabrica cu accesoriile sale originale.
Orice alt dispozitiv strain poate sanu fie compatibil si poate provoca daune acestuia.
Nu este recomandat sa il conectati la energie cu ajutorul unui cablu care va este la indemana.Daca nu mai posedati incarcatorul original, cumparati unul calitativ sau unul recomandat de specialisti.

Posted on: ianuarie 9, 2018, by : admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *