Cum alegem cel mai potrivit antivirus pentru laptop?

antivirus gratis sau platit

Dupa achizitia unui laptop, acesta trebuie protejat de multitudinea de virusi din spatiul web. Daca ai optat pentru un sistem de operare Windows, antivirusul este extrem de necesar, pentru ca sistemul celor de la Microsoft este cel mai vulnerabil la tot felul de virusi fata de celelalte sisteme de operare.

Ca sa fii sigur ca ai ales cel mai bun antivirus pentru laptopul sau calculatorul tau, trebuie doar sa tii cont de cateva criterii:
1.Alege un antivirus care sa monitorizeze tot timpul.
Este necesar ca antivirusul pentru care optati sa scaneze in permanenta fisierele din calculator, astfel incat sa nu apara posibilitatea de a exista un virus ascuns, care sa provoace daune cu timpul.

2.Trebuie sa fie actualizat frecvent.
Un aspect extrem de important este ca antivirusul sa se actualizeze frecvent, deoarece virusii moderni sunt intotdeauna innoiti si in cele mai multe dintre cazuri sunt mereu cu un pas inaintea antivirusului, asadar, ai nevoie de un antivirus care sa poata concura cu ei si sa ii poata elimina fara complicatii.

3.Trebuie sa aiba un firewall.
Un firewall reprezinta practic un zid de protectie, care tine la distanta diverse atacuri din retea.

4.Trebuie sa se poata configura foarte usor.
Exista foarte multi utilizatori care nu detin cunostinte vaste in domeniul calculatoarelor, asadar acestia au nevoie de un antivirus foarte simplu, care se poate configura usor.Pot opta pentru un antivirus cu o interfata cat mai usoara si cat mai putine functii de care acestia nu au nevoie.

5.Pretul.
Pretul joaca un rol extrem de important in alegerea unui antivirus pentru majoritatea utilizatorilor.Ai optiunea de a alege un antivirus gratuit sau unul contra cost.
Indiferent de pret insacel mai important este sa isi faca treaba bine, asadar, cand alegi antivirusul cauta in primul rand optiunile gratuite iar daca acestea nu sunt pe placul tau, cumpara ceva potrivit pentru tine.

Posted on: ianuarie 9, 2018, by : admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *