Curatarea laptopului se face acasa sau la un service de laptopuri?

Curatarea laptopului se face acasa sau la un service de laptopuri? Daca discutam despre curatarea externa, aceasta se face acasa, pentru ca nu aveti nevoie decat de o laveta, un tip de alcool izopropilic (utilizatorii casnici mai folosesc spirt insa nu este recomandat) si niste bete de urechi.

Totusi, daca discutam despre curatare laptop interna, aici lucrurile se complica putin. Acest tip de curatare implica desfacerea laptopului, pentru a curata impuritatile acumulate in interior de-a lungul timpului, pentru a verifica sistemul de ventilatie si racire si nu in ultimul rand pentru a inlocui pasta termica, acea pasta fara de care racirea laptopului nu se poate face.
Acesta pasta isi pierde din proprietati in timp iar dupa cativa ani se intareste pana la un punct la care nu mai este eficienta iar laptopul se va defecta, daca va fi utilizat in continuare in aceste conditii.

Curatarea interna a laptopului se poate face si acasa insa pentru asta veti avea nevoie de mai multe ustensile, de cunostiinte mai vaste, de timp si de rabdare.
Daca nu dispuneti de compresor cu aer si pasta termica, nu va apucati sa desfaceti laptopul in scopul curatarii interne intrucat fara acestea, curatarea nu va fi eficienta.

Daca alegeti sa curatati acasa, trebuie sa mai fi desfacut un laptop in prealabil si sa aveti un minim de cunostiinte legate de configuratia laptopurilor. Este necesar acest lucru in special pentru ca exista riscul sa rupeti pamblicile de la tastatura sau display, lucru ce ar inrautati drastic situatia. Economia pe care o faceti curatand laptopul acasa, nu va acoperi costul inlocuirii pamblicilor sau a altor eventuale defectiuni ce pot surveni daca desfaceti laptopul fara sa aveti minimul de informatii si cunostiinte.

O alta greseala pe care o face utilizatorii casnici care aleg sa curete singuri laptopul in interior, este aplicarea unei cantitati prea mare de pasta termoconductoare, lucru contraindicat. Pasta termica ar trebui sa nu fie in surplus iar pentru asta asigurati-va ca ati aplicat pasta cat un bob de mazare, cu aproximatie.
Daca ati ajuns la pasul reasamblarii laptopului, nu uitati sa verificati temperaturile dezvoltate in interior in timpul utilizarii laptopului, pentru a va asigura ca procedura de curatare interna a dat rezultate iar temperaturile sunt mult mai joase fata de dinaintea curatarii.

Posted on: iunie 28, 2017, by : admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *