Pregateste-ti laptopul pentru vara. Fa-i o curatare interna.

Curatarea interna de praf a laptopului, este o operatiune extrem de importanta la un laptop, mai ales inainte de venirea verii, cand temperaturile incep sa creasca. Daca utilizati laptopul pentru operatiuni care necesita putere de procesare, nu va permiteti ca laptopul sa functioneze necuratat. Astfel va recomandam sa efectuati o curatare interna, fie ca alegeti sa o faceti acasa, sau la un service de laptopuri.

Daca doriti sa faceti acasa curatarea de praf, trebuie sa tineti cont de urmatoarele sfaturi:

  • Veti avea nevoie de cateva ustensile : surubelnita, compresor cu aer, pasta termica
  • Trebuie sa mai fi desfacut laptopuri iar daca nu, sa urmariti tutoriale despre cum se desface modelul de laptop pe care il detineti.
  • Trebuie sa aveti grija cand desfaceti laptopul sa nu rupeti pamblicile de la touch sau display
  • Nu uitati sa schimbati pasta termoconductoare de la procesor si gpu
  • Verificati temperaturile inainte si dupa pentru a avea o confirmare ca operatiunea de curatare chiar isi face efectul.

Cat costa curatarea la service?

Daca alegeti sa nu va complicati si sa efectuati curatarea interna a laptopului, la un service veti scapa de batai de cap si nu veti plati nici o avere pentru asta. Cele mai multe service-uri practica preturi intre 50 si 100 de lei pentru curatarea laptopului insa acest pret poate varia, de la oras la oras, de la zona la zona sau de la un model de laptop la altul.

 

Ce riscam daca nu curatam laptopul?

Orice laptop acumuleaza in interior praf si scame, indiferent de mediul in care este utilizat. E drept ca anumite laptopuri vor acumula mai mult praf sau mai putin insa odata ce praful incepe sa se acumuleze, va forma in scurt timp paturi de praf ce vor obstructiona eliminarea aerului cald din interiorul laptopului. Asta poate duce in curand la defectarea anumitor componente interne precum cipul video, care de la caldura se poate dezlipi de pe placa de baza.

Posted on: martie 29, 2018, by : admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *